Saturday, July 4, 2009

Istanbul Pride 2009

Ayrımcılık ve önyargıya karşı durulmasını isteyen Başkan Barack Obama, Haziran ayını LGBT Onur Ayı ilan etti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender (LGBT) ONUR Ayı ilan ettiği Haziran bildirisinde, herkese eşitlik vaadi yerine getirilemediği müddetçe tüm Amerikalıların etkileneceğini belirtti.

Obama, “LGBT Onur Ayı süresince LGBT cemaatini, meclisi ve Amerikan halkını, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımı yapmaksızın herkese eşit haklar verilmesini teşvik etmek için birlikte çalışmaya” davet etti.

21-28 Haziran tarihleri arasında, Lambdaistanbul'un organizasyonyla bir kez daha İstanbul’da gerçekleşecek 2009 LGBTT Onur Haftasına sayılı günler kalmışken, Haziran 2009’u LGBT On r Ayı ilan eden Obama’nın bildirisinin tam metnini yayınlıyoruz.

“New York’taki Stonewall Barı’nın patronları ve destekleyenleri, 40 yıl önce lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) cemaatini çoktandır yaygın biçimde taciz eden polise karşı direndiler. Budirenişten Amerika’daki LGBT hakları hareketi doğdu. LGBT Onur Ayı boyunca Haziran 1969 olaylarını anacağız ve kendimizi LGBT Amerikalıların hukuk karşısında eşit adalete kavuşmasına adayacağız. Daha kaosgl.org

Istanbul Pride 2009 www.prideistanbul.org

Fotoğraf - Istanbul Pride Parade 2009 Salon.com

Istanbul’s GayPride Week Roundup

No comments: